Bel of Whatsapp ons (7 dagen per week van 9:00-22:00): 0578 20 29 90 info@goedkopezonnepanelen.com

Standaard montage

Controleer of u voldoet aan de voorwaarden

Standaard installatie

Wilt u uw systeem laten plaatsen door Lessar.nl? Selecteer dan bij uw bestelling ‘standaard montage’. Voldoet de installatie niet aan de hieronder aangegeven voorwaarden, selecteer dan ‘maatwerk montage‘.

Bij een standaard installatie moet u rekening houden met de volgende punten:

 1. Koelleiding : Heeft u voldoende aan de standaard 3 meter koelleiding ? (lengte van binnen naar buitenunit) indien u meerdere meters nodig heeft dan worden deze tegen een geringe meerprijs op maat gemaakt .
 2. Muurbeugel : Kan de buitenunit staan op een platte dak of grond , of moet deze op een muurbeugel aan de gevel gemonteerd worden (?) staand is inbegrepen , de unit word dan op lichte rubberen dragers geplaatst. Een muurbeugel voor muurbevestiging of verzwaarde balken voor een plat dak is te verkrijgen tegen een meerprijs van 49,-
 3. Afwerking : Voor het afwerken van uw systeem zijn er afwerkgoten , tegen een geringe meerprijs werken wij uw airco leiding netjes af.
 4. Elektra : Aan de buitenunit van de airco zit er aan de rechterzijde +- 1,5 meter netsnoer vast , binnen dit bereik dient buiten een geaard stopcontact/lasdoos te zitten of eventueel een verlengsnoer voor het testen van de unit. wilt u stroom laten doortrekken naar een stroompunt in de buurt of in huis laten brengen dan rekenen wij hiervoor 35,- (incl voedingskabel met stekker/wago  verbinding)
  Bij 7,0 kW split units of hoger is het mogelijk dat er een aanpassing in uw meterkast moet plaatsvinden deze worden namelijk gevoed met een 20A Traag zekering of door middel van krachtstroom.
 5. Doorvoer : De doorvoer naar buiten is uiteraard inbegrepen , we kunnen door ieder materiaal boren (steen/hout/ijzer/pvc etc.), alleen bij beton/gewapend beton dient de klant hier zelf zorg voor te dragen, dit moet namelijk watergekoeld geboord worden. Als een airco gemonteerd wordt en de leiding moet door het dak ! dan heeft u een dakdoorvoer nodig dit kan tegen een meerprijs gemonteerd worden. dit geld voor daken gelegd met bitumen , epdm en of dakleer .
 6. Condensafvoer : iedere split unit onttrekt vocht uit de te koelen ruimte ,deze slaat hij op in een condens bakje in de binnenunit, als het bakje vol is dan loopt deze op afschot af met een condensslang , deze dient afgevoerd te worden mee naar buiten .
  Als dit geen optie is bij u en de condensafvoer dient naar boven afgevoerd te worden dan heeft u een condenspompje nodig die dit naar boven(dak/afvoer) pompt.
 7. Hoogte : bij bepaalde systemen ( vanaf 5,0 kW ) en of in combinatie met extreme hoogtes is het niet mogelijk om met onze standaard ladder ( +- 6 meter ) de buitenunits naar boven te brengen ( dit geld voor alle units ), in goed overleg met u overleggen we dan de opties , dit kunt u aangeven bij uw bestelling . HEEFT U EEN DAKKAPEL MELD DIT DAN. 
 8. Extra accessoires : Uiteraard zijn alle extra accessoires ook te verkrijgen bij HW-Koeltechniek , hier moet u denken aan winterhoezen , beschermkooien , PVC afdakjes , PVC & Rubber verzwaarde opstel/verhoog balken , schoonmaak artikelen voor condensor of verdamper etc etc ….   Dit kunt u bij uw bestelling aangeven .
 9. Opties : Bij een groot deel van onze systemen uit onze assortiment zijn bepaalde opties toepasbaar zoals wifi , indien dit niet standaard bij het airco systeem is meegeleverd dan monteren wij de module bij installatie tegen meerprijs in , het instellen van de wifi en downloaden van de app dient u zelf zorg voor te dragen , dit kan namelijk enige tijd in beslag nemen .

Mocht uw situatie anders zijn als hierboven omschreven of indien u meer materialen nodig heeft dan standaard mee geleverd laat u ons dit dan weten.
Dit voorkomt verrassingen achteraf en weet u precies hoeveel de totaalprijs is voor de complete installatie.

Bovenstaande installatie materialen gelden alleen bij airco’s die u heeft gekocht bij Lessar.nl.

 

× Kunnen wij u helpen?